WE'RE IN THE GREEN MOOD

Nieuwe kas Esperit Youngs

Niet alleen de stekken van Esperit Youngs zijn jong, maar ook de gloednieuwe kas van 6.000 m2 is pas een paar weken oud. Zoals in de vorige update al te lezen was, was er behoefte aan extra ruimte. De groei naar stekmateriaal is de afgelopen jaren gestegen en de verwachting is ook dat dit de komende jaren aanhoudt. Met de verdubbeling van het aantal meters kan Esperit Youngs nog meer plantjes produceren, zo’n 10 miljoen ficussen per jaar. Naast de ficussoorten begint ook voor vele andere plantsoorten daar hun avontuur, o.a. voor de Alocasia, Cordyline en Musa.

 

De eerste plantjes hebben hun plekje al gevonden. Wanneer ook de laatste rolcontainers klaar zijn, kan de gehele kas volgereden worden. In totaal worden er straks zo’n 900 rolcontainers gebruikt.

 

In week 18 is de eerste paal geslagen en 13 weken later werden de eerste groene plantjes de kas ingereden. Je zou bijna zeggen; too green to be true! Maar Esperit is hartstikke trots dat dit nieuwbouwproject met succes afgerond is.

 

Uiteraard is iedereen welkom om eens een kijkje te komen nemen in Nieuwveen! Neem wel eerst even contact op, gegevens zijn te vinden op de pagina ‘contact’.