WE'RE IN THE GREEN MOOD

Ron Petterson vertrekt bij Esperit Plants

Ron Petterson vertrekt bij Esperit Plants. Hij was hier sinds september 2020 operationeel directeur. Met ingang van 01 januari 2023 legt Petterson zijn taak neer. Hij vervolgt zijn carriere bij The Mastergrowers.

Esperit Plants laat weten dat Petterson de afgelopen jaren de verbindende schakel is geweest tussen de verschillende locaties van Esperit. "Omdat de productie in De Kwakel is beëindigd en in Nieuwveen de organisatie staat, is het tijd voor een nieuwe uitdaging", aldus Esperit Plants. "Ron heeft veel werk verzet in Nieuwveen en De Kwakel. Ook zette hij de samenwerking met de andere locaties in gang. Daarnaast heeft hij bij de locatie Westland veel processen gestroomlijnd en de organisatie in de volle breedte naar een hoger plan getild. Wapenfeiten die op zijn conto kunnen worden geschreven zijn het structuur brengen in de communicatie, planmatig werken en het begin van een transformatie naar een data-gedreven organisatie."

“Ik heb hier ruim twee jaar met een fantastische club mensen gewerkt. Esperit heeft een platte en slimme organisatie, daardoor zit kennis in alle lagen van het bedrijf. Hierdoor heb ik zelf ook veel kunnen leren", vertelt Petterson. Inmiddels heeft Esperit de productie gestaakt op de locatie in De Kwakel. Met het goed functioneren van de organisatie in Nieuwveen vindt Petterson het de tijd rijp om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. “Toen ik hier kwam zag ik de potentie van alle systemen, er was al veel bedacht. Maar om het maximale eruit te halen moest alles door meer mensen consequent gebruikt worden, daar ontbrak het nog aan. Ik denk dat ik hier wel mijn steentje aan heb bijgedragen. Natuurlijk lukt niet alles, maar als ik terugkijk hebben we flinke stappen gezet.”

Jan van Geest: “We zijn blij dat we de laatste jaren van zijn expertise gebruik mochten maken. We wensen Ron heel veel succes bij zijn nieuwe werkgever The Mastergrowers.”